Keld Nielsen

 

Af Preben Winther

Keld Nielsen er født i København i 1950, og som maler er han autodidakt. Han har siden midten af 80’erne boet på Langeland.

 

Keld Nielsen arbejder med akryl og olie på lærred, på papir er det ofte en blandteknik af kridt og akryl. Kunstnerens udtryk er klassisk modernistisk med en ekspressiv rytme og farveskala, som spiller op til det lyriske og dramatiske i kompositionen.

 

“Billedet kræver sit, og Keld Nielsens seriøse arbejdsproces får dialogens karakter. Det er måske netop dette der lader sig aflæse i hans malerier og gør at førsteindtrykket ikke får lov at blive hængende i luften. Lærrederne drager betragteren tilbage, også flere gange, og pludselig får markernes flader en egen vibrerende eksistens. De rejser sig for ens blik og forener tableauerne med liv, ja næsten ynde. De kompositoriske linjer afgiver deres tyngde til fordel for oplevelsen af noget trygt, noget oprindeligt. En ubetalelig fælles arv, vi stadig har og derfor skal værne om”.

 

Keld Nielsen er medlem af den langelandske kunstnergruppe Artland, som består af landskabsfotografer og -malere. Gruppen undersøger og eksperimenterer med fotografiet og maleriets ligheder og forskelligheder – nogle af resultaterne vises på Sommerudstillingen 2017, hvor fire medlemmer under overskriften PUNKTET har foreviget den samme lokalitet ved Langelands vestkyst.