Marie Wöldike

 

Marie Wöldike har fotograferet, siden hun lærte at fremkalde sort-hvide billeder i mørkekammeret på Rudkøbing Ungdomsskole. Siden gik hun digitalt, hun er cand. it i digital design og kommunikation og driver bureauet Wöldike, som laver bl.a. hjemmesider og visuel identitet.

 

Marie Wöldike er medlem af den langelandske kunstnergruppe Artland, som består af landskabsfotografer og -malere. Marie og resten af gruppen undersøger og eksperimenterer med fotografiet og maleriets ligheder og forskelligheder – nogle af resultaterne vises her på Sommerudstillingen 2017, hvor fire medlemmer under overskriften PUNKTET har foreviget den samme lokalitet ved Langelands vestkyst.

 

“Som medlem af Artland er jeg blevet rigtig glad for at tage landskabsbilleder. Det er befriende at komme ud i naturen, og det er udfordrende at eksperimentere med at indfange en stemning. Min fototeknik er at bevæge kameraet, mens jeg tager billedet, og på den måde fastholde øjeblikket. Mit håb er, at betragteren ikke bare ser et landskab, men også oplever en stemning og nogle følelser – måske de samme, som jeg havde, da jeg tog billedet?”