Mogens Sjøgård

 

Mogens Sjøgård er født i 1951 på Nordfyn, men har boet på Langeland i over 20 år. Han er uddannet lærer i 1976 og underviser på Langelands Efterskole. Samtidig er han autodidakt maler i akvarel og olie og har haft adskillige udstillinger siden 1983.

 

Mogens Sjøgård er et naturmenneske, der vandrer, fisker og står på ski. Det er her, han henter inspiration til sine billeder:

 

“Naturen med vejret og årstidernes skiften har altid tiltrukket sig min opmærksomhed og pirret mine sanser. Motiverne er hentet fra det hjemlige, især fra ture langs de langelandske kyster – eller fra rejser i det nordiske. Selve billedet bliver til i mit atelier med udgangspunkt i skitser og fotos, men også ud fra hukommelsen.”

 

Billederne er derfor ikke særlig tro mod motivet, men mere en grundlæggende ídé, der udvikler sig over et par uger med mange lag maling på lærredet.

 

Mogens Sjøgård er medlem af den langelandske kunstnergruppe Artland,  som består af landskabsfotografer og -malere. Gruppen undersøger og eksperimenterer med fotografiet og maleriets ligheder og forskelligheder – nogle af resultaterne vises på Sommerudstillingen 2017, hvor fire medlemmer under overskriften PUNKTET har foreviget den samme lokalitet ved Langelands vestkyst.