Henriette Lorentz

 

Henriette Lorentz har afgang fra Århus Kunstakademi i 1974. Hun gennemførte desuden designuddannelsen fra Margretheskolen i København i 1977.

 

Hun havde i årene 1977-82 egen designvirksomhed og produktion af børnetøj. 1982-93 arbejdede hun som freelance designer i Danmark og hele Europa med opgaver som tegning og prints, farver og kompositioner og diverse designopgaver. Fra 1993 til 2005 havde kunstneren detailbutik med dametøj i København. Alt i eget design. Fra år 2000 genoptages seriøst arbejdet med at male billeder. I 2006 forlader hun det liberale erhverv og koncentrerer sig 100 procent om at male.

 

Hendes billedunivers er ofte befolket af personificerede dyr med underfundige blikke. En del motiver giver associationer til teaterverdenen med aktører i fantasifulde kostumer. Humor er en vigtig del af kunstnerens udsagn.

 

Kunstneren arbejder med sprøde farveklange, der i markerede farveglimt gløder intenst. Billederne opbygges af op til 20 lag acrylmaling. Farverne blandes på lærredet. I de senere år har lærredet dannet grund for et lag papir først. Papir og de mange lag maling giver billedet en udpræget stoflighed. Lorentz kan ikke længere tåle at arbejde med olie, som hun ellers foretrækker, da olie giver billedet en markant dybde. Gennem de mange lag på lag opnår hun nu den ønskede stoflighed.