Nowhuset – Center for Langelandsk kunst og kunsthåndværk

Nowhuset er en privat ejet virksomhed. Huset ejes og drives af det langelandske glaskunstnerpar Preben Nielsen og Mette Wöldike. Huset har fået sit navn efter de to ejeres efternavne, Nielsen Og Wöldike.

Galleri med skiftende udstillinger

I det 200 kvadratmeter store galleri kan du hen over året opleve skiftende udstillinger af dansk kunst og kunsthåndværk.

Med tiden er der opstået flere faste udstillinger i Nowhuset, bl.a.:

Sommerudstillingen – juli og august:  
Her vises et bredt udvalg af cirka 30 langelandske kunstnere og kunsthåndværkeres værker.

Langelandsfotografernes efterårsudstilling – Efterårsferien, oktober og november:
De dygtigste langelandske fotografer viser deres fotografier.

Kunstnernes Åbne Døre – fællesudstilling – Påskeferien:
Her kan du opleve et værk fra hver af de deltagende kunstnere og derefter beslutte dig for, hvem af dem, du vil aflægge et besøg i deres åbne galleri eller værksted.

GLAS

Preben Nielsen og Mette Wöldike er autodidakte glaskunstnere med mange års erfaring. De fremstiller farvestrålende og organisk glaskunst og brugskunst i deres værksted i Nowhuset, og de sælger både eget og andres kunsthåndværk i Nowhusets butik – til pynt, til brug, til gavn og glæde.

Deres stil er enkel og fantasifuld; inspirationen henter de i grafiske mønstre, og med lag-på-lag og koldglasteknik skaber de nye nuancer og strukturer.

Mette og Preben har hentet inspiration hos bl.a. den internationalt anerkendte glaskunstner Amanda Simmons, som arbejder med pulveriseret glas; med hendes teknik fremstår selv store fade og skåle papirtynde og florlette.

Simmons’ design, teknik og fantastiske univers har inspireret Preben og Mette til at gå nye veje.

Følg deres rejse – se, hvor langt de er kommet – i Nowhusets glasbutik. Her sælger de deres egne unika glas-værker og andet kunsthåndværk udvalgt af parret selv med høje krav til kvalitet.

Se deres glaskunst her