Langelandsk kunst i kreativt hus

To glaskunstnere, Mette Wöldike og Preben Nielsen, driver Galleri Langeland, og de udstiller naturligvis også selv på Sommerudstillingen 2017. FOTO: WÖLDIKE, MALERI: GITTE BUCH GLAS: NIELSEN OG WöLDIKE

 


22 kunstnere sommerudstiller i Nowhuset i Tullebølle

Rammerne gives ikke bedre, og kunstnerne er nogle af Langelands ypperste. Galleri Langeland i Tullebølle åbner glasdørene til årets Sommerudstilling lørdag den 1. juli. 22 talentfulde kunstnere og kunsthåndværkere udstiller malerier, keramik, skulpturer, foto- og glaskunstværker.

Galleriet bor i Nowhuset, som engang husede fritidsordningen til Tullebølle Skole. Da både skole og SFO lukkede, flyttede ægteparret Mette Wöldike og Preben Nielsen ind med hovederne fulde af ideer til nyt, kreativt liv på de mange kvadratmeter.

– For hvis kunst og kultur skal gro på Langeland, skal vi selv skabe rammerne og indholdet, konstaterer Preben med et smil.

Så Nowhuset danner ramme om kreative værksteder, kontorer, en butik, som bugner af brugskunst og altså et stort galleri. Indholdet leveres af blandt mange andre Nielsen og Wöldike (NOW) selv, begge arbejder med glas og skaber populære, farvestrålende glasværker til butikken og galleriets Sommerudstilling.

Den holdes i år for sjette gang. De 22 kunstnere, som er inviteret, har alle leveret værker af høj kvalitet. Her er noget for enhver god smag i både to og tre dimensioner. Materialer og genrer mixes charmerende i de lyse lokaler.

Galleri Langeland serverer udsøgte smagsprøver på øens kunst. Får gæsterne appetit på mere, er en håndfuld af de berømte langelandske kunsttårne udsmykket af kunstnere fra galleriet.

Tre nye i flokken

Tre billedkunstnere er med på Sommerudstillingen for første gang:

BRITT SMELVÆR, billedkunstner. Norskfødt, bor i København og på Langeland. Med sin tekstile baggrund som udgangspunkt arbejder Britt med bl.a. landart og installationer. Ornamentik og vegetation er omdrejningspunkter i hendes malerier og grafik. Hun har bl.a. skabt landart-installationen Stillested i TICKON i Tranekær Slotspark.

BO VALENTIN og SOLVEIG MOA, Ristinge, billedkunstnere, er begge uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, de har begge undervist på den hedengangne Langelands Kunsthøjskole og udstillet et væld af steder i ind- og udland. Og ja, de er gift, har fælles børn og deler atelier og bolig på kanten af Det Sydfynske Øhav.

Kunstnerisk er de dog yderst forskellige. Solveig er maler og bl.a. kendt for en serie figurative helfigurs-portrætter med titlen ”18 fiskere fra Sydlangeland”. Til sommerudstillingen i Galleri Langeland har hun malet en helt ny serie mere landskabsagtige malerier med fællestitlen Stranden.

Bo arbejder mest i sort-hvidt og streger – han er grafiker og tegner og medlem af sammenslutningen danske grafikere. Lige nu arbejder han på nogle store, abstrakte tegninger med fælles tema Sort sol.

 

————–

HVAD: Sommerudstilling i Galleri Langeland, Nowhuset, Skolevej 10, Tullebølle, 5953 Tranekær
HVORNÅR: Lørdag 1. juli-lørdag 12. august alle ugens dage kl. 10-17
Fernisering lørdag 1. juli kl. 13; de fleste af kunstnerne vil være til stede
HVEM: Bo Valentin, Britt Smelvær, Gitte Buch, Hans Kjær, Henni Starup, Henriette Lorentz, Jan Axel Starup, John Rasmussen, Jørgen Minor, Keld Nielsen, Lars Bjødstrup, Leif Kjøl, Lotte Engelbreckt, Merie Wöldike, Mogens Sjøgaard, Peter Mengel, Potteriet, Poul Erik Eliasen, Solveig Moa, Stine Læntver samt – naturligvis – Nielsen og Wöldike selv.
KONTAKT: 2929 1742 info@nowhuset.dk

——————

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.