Britt Smelvær

 

“Det er 50 år siden, jeg startede som billedvæver. Siden da har jeg arbejdet med installationer, land-art, maleri, grafik og 3D objekter. Udsmykninger til offentlige bygninger har haft min store interesse, og af dem har jeg lavet mange, flest i Norge.

 

Jeg er født i Skotland i 1945, men voksede op i Norge. Efter uddannelse på Statens Lærerskole i Formning rejste jeg til København, hvor jeg har boet siden 1970.

 

Som kunstner er jeg autodidakt. Ved at undersøge mange forskellige teknikker og materialer har jeg bevæget mig fra den traditionelle billedvæv via Arte Povera i værker og installationer til land-art, hvor jeg har arbejdet med natur i natur.

 

Min billedverden har ofte referencer til naturen, men også til mit behov for orden, som jeg finder i geometrien og i ornamenternes verden. Gennem hele mit kunstneriske virke har man kunnet føre tråde tilbage til  mit udgangspunkt i tekstil. I dag arbeider jeg mest med maleri og grafik.

 

I Danmark er jeg især kendt for mine tekstile værker, der markant bryder med den traditionelle tekstilkunst. Senere har mine installationer været vist i Kunstnergruppen Transit, på Charlottenborg i København og udstillinger ude i verden.

 

Jeg var professor på Kunsthøgskolen i Bergen 1994-98 og har modtaget Statens Garantiinntekt for kunstnere 1998-2015.”