Charlotte Bøgh

KVINDER FRA SYDSUDAN

Kvinderne på billederne har alle levet hele deres liv i sumpene omkring Nilen i Sydsudan. Det er verdens mest utilgængelige og ufremkommelige områder. I seks måneder regner det konstant og alle landsbyer og marker oversvømmes. Derefter følger seks måneder med tørke og temperaturer på 35 – 46 C. Tørtiden er perioden for krig mellem stammerne, for i tørtiden kan man vandre dag og nat med våben.

I årene 1996 – 2016 arbejdede jeg periodisk i Sydsuden med koordinering og monitorering af international nødhjælp og de seneste år som uddannelsesrådgiver for Red Barnet. I forbindelse med arbejdet havde jeg rig mulighed for at bo og leve sammen med de mere end 200 forskellige stammer i lokalsamfundene.

Fra 1991 – 2018 har jeg arbejdet med nødhjælp og udviklingsbistand inden for uddannelsessektoren. Jeg har været udstationeret i 34 lande på 5 kontinenter, men Sydsuden har en speciel plads i mit hjerte.

Ind imellem udstationeringerne har jeg hvilet ud på Langeland. Gået lange ture, plukket bær og blomster, indtil jeg var parat til at erobre et ny land på verdenskortet.