FESTLIG FERNISERING

SOMMERUDSTILLINGEN 2018 åbnede i dag med festlig fernisering. Cirka 100 gæster studerede værkerne, der var ros til kunstnerne, og det svandt hurtigt i de kølige drinks.

 

Kulturjournalist Iben Friis Jensen holdt åbningstalen i vanlig veloplagt stil:

 

”Jeg er sommetider ret flov over at være jordbo. Af og til er jeg heller ikke stolt over at være dansker. Jeg er også skamfuld over, at dansk presse –herunder Fyns Amts Avis – i den grad nedprioriterer kulturen, skønt det igen og igen bliver påvist, at det netop er kulturen, der holder et samfund, et land, en verden sammen.

 

Men heldigvis er jeg fantastisk stolt over at bo på Langeland.

 

Den stolthed kan jeg primært takke jer for: Øens kunstnere og Nowhusets utrættelige arrangører, Mette Wöldike og Preben Nielsen, der har taget arven op efter Margit Christiansens Ø Værk Stedet, hvorfor Galleri Langeland nu hver sommer rykker ind her i Nowhuset.

 

Som feriegæst rundt i landet er det mig magtpåliggende at opleve kunstudstillinger med lokal kunst. Af og til ved jeg egentlig ikke, om jeg er oprigtig interesseret, må jeg indrømme. For ofte et det som om, jeg oplever disse lokale udstillinger ud fra mottoet ”Skadefryd er den største fryd”. For det ER virkelig fryd at konstatere, hvor meget højere kvalitet kunsten har på Langeland”, erklærede Iben Friis Jensen til gæsternes udelte – (skade)fryd!

 

Udstillingen holder åbent alle dage kl. 10-17 til og med søndag 12. august. Der er gratis adgang.

 

Find Nowhuset: Skolevej 10, Tullebølle, 5953 Tranekær

Mød alle kunstnerne: www.nowhuset.dk

 – her: Nowhuset.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.