Jakob A. Andersen

Internationalt prisvindende Astro fotograf – Clearskyastrofoto

 

En af Danmarks bedste Astro fotografer inviterer på en rejse flere tusinde lysår ud i rummet, og viser dig fjerne galakser og stjernetåger!

Stjerneeventyrer, astrofotograf og foredragsholder Jakob Arthur Andersen har med sin kikkert og kamera et vindue til uendeligheden, en visuel tidsmaskine langt ud i det uendelige rum.

 

Jakob har i utallige timer ved hjælp af stjernekikkert og kamera taget billeder af nattehimlen for at vise vores fantastiske univers, solsystem og nattens landskaber.
Billederne bliver taget hjemme i Jakobs baghave på Falster. Når Jakob ikke sidder med sin kikkert i baghaven, vandrer han gennem nattens landskaber med sit kamera og stativ – Jakob er altid på jagt efter nye motiver at nattens himmel hen over de mørke landskaber i Danmark.

 

Jakob Arthur Andersen er selvlært Astro fotograf. Processen stiller enorme krav til vind og vejr, himlens kvalitet og indstilling af udstyret. Da det danske vejr ikke altid er optimalt for dette bliver billederne taget over flere dage. Dette betyder også at man skal være hurtig når først vejret byder sig fra sin bedste side – nogle gange er vejret til at tage Astro foto kun godt nok i et par timer ad gangen. Andre nætter er der skyfrit og stjerneklart hele natten, og man kan derfor sidde udenfor til den lyse morgen.

 

Billederne kræver meget lang eksponeringstid, og er derfor sammensat af mange individuelle billeder som så forstærker hinanden. Den digitale fremkaldelsesproces betragter Jakob som sin pallette, og kameraet som sin pensel. Astro fotografi er derfor delvis videnskab og delvis kunst.