Marianne Thoby

 

født 1955 og bor i Bagenkop, tæt på vandet, og med de smukke Syd langelandske landskaber lige uden for døren. Hun er ofte optaget af at fortolke lyset i landskaber, der omgiver hende. Hun arbejder både naturalistisk og mere abstrakt, men altid med afsæt i oplevelsen. Ofte er malerierne påbegyndt på stedet, for så at males færdig i hendes atelier.

Marianne arbejder oftest med motiver, der er hentet i nærområdet – havet, fyrtårne og lyset på de gamle fiskerhuse i Bagenkop.

Hun har en sjælden fin iagttagelses evne og fin sans for kontraster og farvernes indbyrdes forhold. Det gør at man ofte har lyst til at dele oplevelsen, og gribe ud efter den samme oplevelse, som hun har fanget på lærredet. Fordi man bliver opmærksom på øjeblikkets flygtighed. Det er sjældent billeder der råber højt, men de rummer altid en nærværende naturoplevelse.

Hun er uddannet inden for flere fag og som kunsthåndværker er hun autodidakt. Marianne maler sammen med “Skovsgård malerne og har udstillet på Skovsgård efterfølgende. Hun har udstillet gennem årene i bla. Bagenkop Kunsthal, biblioteker og musik- og kulturdage.