Ebbe Rosendahl

født 1957 i Odense.

Min fotointeresse begyndte ved min konfirmation, da jeg fik et Kodak kamera af min bror, der var i lære hos fotohandleren Merlin i Odense City. Da jeg var 15 år og skulle til Mallorca med cykelklubben, købte jeg mit første Pentax spejlreflekskamera for penge, jeg havde tjent ved at gå med morgenaviser. På Risingskolen i Odense, fik jeg undervisning i mørkekammerteknik og foto. Sidenhen indrettede jeg mørkekammer i min mors kælder.
Da jeg var inde som soldat, havde jeg altid min Pentax med mig og dokumenterede hvad jeg og mine kampfæller lavede. Nogle af billederne kom i kasernens soldaterblad, hvor jeg konkurrerede med Ekstra Bladet, der sponserede Bagsidepigen.
Jeg drømte om at blive filmfotograf, men endte med at arbejde på reklamebureau, hvor jeg fik lov til at betjene reprokameraet på tegnestuen.

I 1985 blev jeg medlem af Odense Fotografiske Amatørklub, og glæden ved at deltage i det sociale samvær er stadig intakt. I dag er jeg redaktør af fotomagasinet Dansk Fotografi, som udkommer 4 gange årligt på tryk og digitalt. Herigennem har jeg mødt mange spændende fotografer, der har styrket mit billedsyn.

Efter at have arbejdet med lokal-TV i en årrække, blev jeg i 1989 ansat på TV2 Danmark som kameramand. Efter et års tid blev jeg billedmixer, hvor jeg var med til at afvikle de direkte nyheds-, sports- og aktualitetsudsendelser frem til 2013. I 2008 fik jeg tilbudt et fotografjob for Nyhederne og Sporten som udviklede sig til Inhouse-fotograf med still-billeder. I 6 år arbejdede jeg med lyset på Nyhederne samtidig med fotografjobbet; det var en god kombination. I dag er jeg freelancefotograf med TV2 Danmark som min største kunde.

Jeg elsker at tage portrætter og have mennesker med i mine billeder. Min mobiltelefon er altid med, hvis jeg falder over noget interessant på min vej.